11 februari 2009

Marit Paulsen i topp på FP:s EU-valsedel

Folkpartiet liberalerna fastställde på lördagen vid sitt partiråd i Göteborg partiets valsedel till Europaparlamentsvalet den 7 juni i år.

Listan toppas av Marit Paulsen, som valdes enhälligt av partirådet. På plats två och tre placerades Olle Schmidt, europaparlamentariker från Malmös respektive Cecilia Wikström, riksdagsledamot från Uppsala. På platserna därefter återfinns två riksdagsledamöter från Stockholm, Fredrik Malm och Barbro Westerholm. Den slutgiltiga listan innehåller totalt 42 namn.

- Jag ska fortsätta att driva jordbruksfrågorna och ett avskaffande av EU:s jordbruksstöd, säger Marit Paulsen (FP) i en kommentar. Men jordbrukspolitik är inte bara matproduktion. En av de centrala punkterna är att ge afrikanska kvinnor en fair chans att få ordning på sina liv och ge sina barn vaccin och skolgång.

Partirådet antog också FP:s europaprogram "Vi tror på Europa". Programmet innehåller ett stort antal punkter som exempelvis införandet av euron, en offensiv klimatpolitik med utbyggd kärnkraft och forskningssatsningar kring förnybar energi samt ett europeiskt FBI. Se hela listan här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar