1 oktober 2010

KULTURNATTA i Göteborg – ett liberalt initiativ

Liberaler har alltid gillat kultur och värnat om kulturen som en livsnödvändighet för människan. Kulturen är lika viktig som luften vi andas. Kultur är också en viktig näringsgren för företagare och organisationer, som sysslar med just kultur.

Kulturnatta i Göteborg har funnits i mer än 20 år (första Kulturnatta ägde rum 1990). Den drar mycket folk varje år och i år lär det inte bli färre deltagare. De breda arrangemangen runt om i stan vänder sig till alla kulturintresserade och ingen behöver bli besviken.

I Göteborg är det Kulturförvaltningen som ansvarar för det blir en ny Kulturnatta varje år den första första fredagen i oktober. Temat är i år Kroppen och förra årets tema var vatten. Ingen vet vad som kan bli temat nästa år och locka göteborgare och tillresta att delta.

I slutet av 1980-talet lade folkpartiet (Monica Påhlsson och Mikael Romanus) en motion i Göteborgs kommunfullmäktige som mottogs positivt av samtliga partier. Beslutet togs snabbt och sedan dess arrangeras en växande Kulturnatta varje år.

Monica Påhlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar