26 augusti 2008

Vi kan stoppa gängens våld

Utvecklingen i den kriminella världen är skrämmande ur flera aspekter. Även om våldet inte är riktat mot allmänheten, så är det hat som bubblar mellan olika grupperingar av gäng oroande, inte minst eftersom det ha gått så långt att de skjuter vilt omkring sig.Det är bara en tidsfråga innan någon oskyldig hamnar i vägen. Bilden av Lilla London har blivit Lilla Chicago. Den utvecklingen måste få ett slut. Det skriver Mikael Janson (fp) idag på GT debatt.

På kommunstyrelsens sammanträde förra veckan begärde folkpartiet liberalerna en hearing om vad som egentligen händer i Göteborg. Där kommunstyrelsen vill få polismyndigheten i Göteborg situation belyst, hur deras arbete har fungerat under sommaren samt om den senaste tidens skottlossning.

- Goa gubbars stad är snart ett minne blott. Bilden av Göteborg blir allt mer synonym med skottlossning och uppgörelser i den undre världen, säger Mikael Janson (fp) ersättare i kommunstyrelsen med anledning av att han idag väckte frågan. En enig kommunstyrelse ställde sig bakom den väckta frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar