18 december 2008

Helene Odenjung: ”Jag tror på Volvo utan statligt ägande"

Anneli Hultén skriver på SVD debatt (17/12) att hon nu är öppen för att staten ska ta över ägandet i Volvo. Hon menar att ledarskapet måste stå över dogmatiska principer och eget kortsiktigt tänkande. Om det är sådant ledarskap som väntar Göteborgs stad när hon tar över som kommunstyrelsens ordförande är jag oroad, det skriver Helene Odenjung på Brännpunkt.

1 kommentar:

 1. Jag vet inte om Volvo och SAAB har en framtid, men jag hoppas det.

  Men man skall inte vara alltför säker på att staten inte i något läge skall gå in i vad som kan likna en ägarroll. Det går inte att förutse, vilken aktivitet som staten kan tvigas medverka i, när svensk bilindustri omstruktureras.

  Det vore säkert början till slutet, om staten blir majoritetsägare i bolagen. Det får bara inte ske! Men det finns många varianter (och det blir fler för varje dag) t.ex. garantier av olika slag, lån, konvertilbla lån, hybridlån, investeringar etc. etc.

  Jag tror inte att det lagda paketet blir det sista.

  Anneli Hultén skriver att regeringen borde formulera ett worse-case-scenario. Det har dom nog redan gjort. Men har Göteborgs och Trollhättans kommuner gjort det?

  SvaraRadera