24 augusti 2009

Janson (FP): Backa inte om Backa!


- Det är bra att kommunstyrelsen kommer att informeras på onsdag om situationen i Backa och andra stadsdelar. Ingen kan utan oro se på situationen med stenkastning, våld och brinnande bilar. Vi behöver dialog med stadsdelsförvaltningar, fältare och polis. Men vi behöver också dialog med ungdomarna. De kan inte skylla på polisen eller någon annan för det de gör, men de kan berätta vad det handlar om, säger Mikael Janson (FP), ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i sociala resursnämnden i en kommentar till de senaste händelserna i Backa.


- Jag skulle därför välkomna ett initiativ till ett möte mellan kommunledning, stadsdelspolitiker och utpekade ungdomar för en rak och direkt dialog, det vore något nytt att pröva, menar Mikael Janson (FP).

- Det är också därför bra att Dario Espiga (S) med sitt ansvar för de sociala frågorna i Göteborg tar bollen från Backa. Jag har vid ett flertal gånger i kommunstyrelsen lyft behovet av att följa situationen i Backa när den inte hanterades lokalt. Jag har pratat med folk i området och så sent som före sommaren träffade jag förvaltningsledning, fältare och polis. Man har kommit en bra bit på vägen, men att det inte behövs mycket för att det ska - bokstavligen - tända till, var tydligt redan då och bevisat nu, avslutar Mikael Janson (FP).

GP1, GP2, GP3, GP4,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar