22 november 2010

Odenjung ny 1:e vice partiordförande

Folkparitet liberalernas partiråd har idag i enlighet med valberedningens förslag valt Helene Odenjung till förste vice ordförande för Folkpartiet liberalerna samt Erik Ullenhag till andre vice ordförande.

Helene Odenjung är en stark liberal profil och med henne som vice partiledare har kommunpolitiken fått en framskjuten plats. Basen för att driva den socialliberala politiken nära människor finns till stora delar i kommuner och landsting.

– Vi som liberaler ska ta strid för principer, stå för vår övertygelse och vi ska göra det tydligt. Jag är mycket glad och stolt över att ha blivit vald till förste vice ordförande för Folkpartiet. Politikens främsta uppgift är att skapa förutsättningar, inte hinder, inte svårigheter – utan möjligheter till initiativ och alternativ, säger Helene Odenjung i en kommentar.

Helene Odenjung var tidigare andre vice ordförande i Folkpartiet och är en av Folkpartiets mest erfarna och namnkunniga kommunalpolitiker. Hon är kommunalråd och gruppledare för Folkpartiet i Göteborg.

SR,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar