10 september 2013

"Folkpartiet vill ge fler chansen att kandidera till politiska förtroendeuppdrag"

Snart inleder Folkpartiet liberalerna i Göteborg sin interna nomineringsprocess för att ta
Piotr Kiszkiel
fram vilka kandidater som ska stå på valsedlarna i valet om drygt ett år. Folkpartiets styrelse i Göteborg har beslutat att införa öppna nomineringar.


- Folkpartiet vill ge fler chansen att kandidera till politiska förtroendeuppdrag. Göteborgarna ges nu chansen att nominera kandidater till partiets lokala provval. På så sätt bidrar vi till att stärka och fördjupa demokratin samt öppna upp vårt parti, säger Piotr Kiszkiel ordförande Folkpartiet i Göteborg.


- Syftet med öppna nomineringar är för att få fram fler liberala kandidater och förnya Folkpartiet. Det finns många liberalt sinnade personer som kan tänka sig att bli kandidater för vårt parti – bara de får frågan. På det här sättet får allmänheten och partiets sympatisörer möjlighet att påverka vilka som ska kandidera för partiet, säger Olle Andersson, sammankallande i Folkpartiet Göteborgs nomineringskommitté.


Fakta: Från och med den 15:e september och fram till den 6:e oktober, kan alla som bor i Göteborg även icke partimedlemmar, lämna in nomineringar till kommun, region och riksdag. Förslagen tas enklast emot via www.folkpartiet.se/nominera eller via partikansliet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar