16 januari 2010

Historisk topptrio

För första gången i folkpartiet liberalernas historia toppar tre kvinnor partiets valsedlar. Fram till valet kommer vi se mycket av Helene, Rosie och Eva.

Helene Odenjung toppar åter listan till kommunen. Hon är kommunalråd sedan 2002 och tjänstledig skeppsmäklare. Hon omvaldes även i höstas på partiets landsmöte som vice partiordförande.

- Jag ser fram mot att få ta över rodret i ett alliansstyrt Göteborg efter valet i september. Att få företräda folkpartiet liberalerna gör mig stolt och är en spännande utmaning, säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP).

Rosie Rothstein sitter sedan tidigare i regionfullmäktige och arbetar idag som koordinator för Tillväxt Biskopsgården där hon under flera år framgångrikt slussat in EU-miljoner till stadsdelen.

- Regionen är ett viktigt val för göteborgarna och jag är glad att få företräda folkpartiet liberalerna i frågor som infrastruktur, sjukvård och miljö, säger Rosie Rothstein (FP).

Eva Flyborg valdes till etta på riksdagslistan och är sedan tidigare riksdagsledmot från Göteborg. Eva är vice gruppledare i riksdagen och ordförande i Rikrevisionen. Hon är tjänstledig från sitt arbete på Volvo.

- Jag är glad och stolt över förtroendet. Tillsammans har vi en stor chans att vinna Göteborg och riket, kommenterar Eva Flyborg (FP) som valdes till etta på riksdagslistan.
Foto: Frida Simonsson

1 kommentar: