30 september 2011

Alliansen startar förnyelsearbete på webben

Alliansen i Göteborg startar i dag ett gemensamt förnyelsearbete på webben för att utveckla dialogen med göteborgare och andra som är intresserade av stadens utveckling. I verktygslådan hittas bland annat en blogg, ett twitterkonto och en sida på facebook.

- Vi startar nu ett långsiktigt förnyelsearbete inför valet 2014 och vi vill ha med göteborgarna och våra vänner på tåget. Det här blir en viktig kanal för att möta Alliansens väljare och få diskutera de samhällsproblem vi ser i Göteborg. Tillsammans blir vi starkare, säger Jonas Ransgård (M), vice ordförande i kommunstyrelsen och gruppledare.

- Öppenhet och transparens är viktigt för oss. Med hjälp av webben hoppas vi kunna förbättra dialogen med väljarna och andra intresserade av stadens utveckling. Det ska vara enkelt att kunna bidra med idéer och förslag som kan utveckla vår politik. Nu blir det möjligt dygnet runt, fortsätter Helene Odenjung (FP), kommunalråd och gruppledare.

- Nu öppnar vi upp för fler att ta del av vad som händer inom politiken och samtidigt minskar vi avståndet till väljarna. Många olika plattformar för deltagande gynnar demokratin och deltagandet i politiken, avslutar David Lega (KD) kommunalråd och gruppledare.

Fakta: Navet i förnyelsearbetet kommer att vara den gemensamma bloggen som hittas på www.alliansengbg.se. Där kommer man även kan följa dialogen via de gemensamma kanalerna på Twitter och på Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar