19 september 2011

Nej till bostadskö i Göteborg

Göteborgs största problem på bostadsområdet är den akuta bristen på bostäder. De rödgröna föreslår en bostadsförmedling enbart baserad på kötid, men det löser inte bostadsbristen, vilket borde ha huvudprioritet för majoriteten och deras bostadspolitik.

- Majoriteten borde fundera över hur de skall få till fler bostäder istället för navelskåderi med omorganisering i byråkratin. Det säger Martin Wannholt (M), kommunalråd, i en kommentar.

- Det är inte alls säkert att de som har stått längst tid i kö har störst behov av en lägenhet. Utan en kö skapar istället en orättvisa för exempelvis studenter som söker sig till Göteborg eller andra som flyttar hit för att arbeta. Ett kösystem skulle drabba alla - vi förmedlar fler lägenheter redan i dag än vad Stockholm gör med sin kö, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd .

- Den svarta bostadsmarknaden får onödigt mycket bränsle om man endast ska ta hänsyn till kötid vid bostadsförmedlingen. Det behöver vi minst av allt just nu i Göteborg, säger David Lega (KD), kommunalråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar