9 mars 2010

Selimovic: "Socialismen hotar fortfarande friheten"

Jag vill att mina barn ska säga att vi gav dem en större chans att välja sina liv än vad jag fick. Därför vill jag inte att vi snubblar in i en svensk framtid. Vi ska inte gå tillbaka till gamla världar och lösningar. Visst, politiken måste vara lika realistisk som den är optimistisk. Men jag gav mig inte in i politiken för att frukta framtiden utan för att forma den. Det skriver Jasenko Selimovic, riksdagskandidat från Göteborg, på Sidan 4 i Expressen.

2 kommentarer:

 1. Jag vill också att mitt barn ska kunna välja vad han vill göra med sitt liv.

  Men ett liv som som bara innehåller myriader av val, ideligen och om allting och där det krävs att du har kunskap om alla dessa val de ska göra när de kommer hem efter jobbet, kan också vara styrande, tvingande och innebär inget lyckligt liv.

  Vill du verkligen låta dina barn välja eller har du genom din egen tragiska ryggsäck av erfarenheter (o)medvetet redan valt åt dem!?

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Tack för din kommentar. Jag tror att jag förstår vad du menar. Ibland är friheten krävande, jag håller med. Ändå tror jag att du inte kommer avstå från den bara för det. För du vill väl inte att jag ska välja hur du och dina barn ska leva ert liv, eller hur? :-)Vänligen
  Jasenko

  SvaraRadera