17 maj 2010

FP gick i Regnbågspromenaden

Principen om alla människors lika värde och rättigheter är grundläggande för liberalismen. Därför har folkpartiet sedan lång tid varit pådrivande i frågor som gäller sexuellt likaberättigande. Så när det var dags för den första Regnbågspromenaden i Göteborg gick självklart folkpartiet liberalerna med. EU-minister Birgitta Ohlsson talade på Götaplatsen och gick i spetsen för folkpartiet tillsammans med kommunalrådet Helene Odenjung längs Avenyn.

Avkriminaliseringen av homosexualitet, jämlika åldersgränser för homo- och heterosexuella relationer, partnerskapslagen, möjlighet till adoption eller insemination är några av de viktiga reformer som folkpartiet medverkat eller tagit initiativ till. Folkpartiet fortsätter arbetet för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning eller könsidentitet - i Sverige och globalt.

EU-minister Birgitta Ohlsson talade på scenen på Götaplatsen.

Glada folkpartister gick igenom centrala Göteborg.

Även om HBT-festivalen nu är avklarad så fortsätter diskussionen, på vår idéutvecklingsblogg, om hur vi kan förbättra regnbågsstaden Göteborg - där alla är välkomna med synpunkter och förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar