17 november 2011

Inför äldreomsorgsinspektörer i Göteborg

I en motion till kommunfullmäktige föreslår biträdande kommunalrådet Ann Catrine Fogelgren (FP) att det införs äldreomsorgsinspektörer i Göteborg. Inspektörerna ska agera inom all verksamhet inom äldreomsorgen och granska både kommunal som fristående verksamhet.

- Äldreomsorgen är i dag ett av stadens viktigaste och största verksamhetsområde. Av en 100-lapp i kommunalskatt går 46 kronor till vård och omsorg av våra äldre i Göteborg. Att stärka tillsynen och förbättra kvaliteten i omsorgen av äldre är därför helt centralt. Därför vill vi nu att staden inför äldreomsorgsinspektörer som kan bidra till en ökad tillsyn, förbättra kvalitén och ge oss valuta för skatten. Ju fler möjligheter och system det finns för att upptäcka kvalitetsbrister och vanvård, desto bättre, säger Ann Catrine Fogelgren (FP).


- Att åldras och bli hjälpbehövande ska inte innebära en förlust av värdighet, välbefinnande och självbestämmande. När vi behöver vård och omsorg måste vi garanteras en vård med värdighet och omtanke, avslutar Ann Catrine Fogelgren (FP).

Ta del av motionen.

1 kommentar:

  1. Ja,det är på tiden. Jag hoppas att det går igenom,det har behövts i flera år.De äldre/närstående och andra har ingenstans att ringa eller enbart samtala om bekymmer, de kan enbart höra av sig än till egen stadsdel och det räcker inte.Ett stort antal äldre har inga anhöriga eller nära vänner som kan företräda dom mot myndigheten socialtjänsten.Det är vanligare än man tror ,många äldre känner sig livegna i sin situation. Bra motion !

    SvaraRadera