7 maj 2008

Satsningar på kunskap och infrastruktur saknas!

Helene Odenjung kommunalråd och gruppledare för folkpartiet liberalerna i Göteborg kommenterar den rödgröna minoritetens budgetförslag för 2009.

- Inte med ett ord nämns behovet av en ny älvförbindelse - för annat än cyklar i Göteborg. Satsningar på kollektivtrafiken är bra men blir näst intill verkningslösa om bussar och spårvagnar måste fortsätta köa över älven. En region som vill växa måste satsa på infrastruktur och kunskap. De förslagen lyser med sin frånvaro i den rödgröna budgeten, säger Helene Odenjung i en kommentar till förslaget.

- Ambitionen att fler ska få godkänt i betyg är på tok för lågt. Alla elever behöver mötas av höga positiva förväntningar och få nya utmaningar. Göteborg behöver en strategi för att bli kunskapsledande i Sverige och dit är det långt. Vi beklagar att regeringens satsningar på utbildningsområdet inte återfinns i budgeten, Lärarlyftet ex nämns inte överhuvudtaget, konstaterar Helene Odenjung
.

- Full behovstäckning i förskolan är en pinsam nyhet i budgeten! Föräldrar måste självklart kunna lita på att få en förskoleplats i tid - något Göteborg inte gjort sedan lagen infördes - annars ska kommunen betala skadestånd. Jag saknar också en satsning på färre barn i grupperna, avslutar Helene Odenjung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar