8 mars 2011

Alliansen föreslår att mångkulturell bazar placeras centralt i Göteborg

Alliansen i Göteborg har idag lämnat in ett yrkande i Byggnadsnämnden där de föreslår att nämnden ska utreda var en mångkulturell bazar kan placeras i centrala Göteborg.

- Vi stöder helhjärtat projektet och vi vill att bazaren placeras centralt för att så många som möjligt ska besöka den, säger Kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård (M).

En ESF-ansökan för ett projekt där en mångkulturell bazar är huvudpunkten har tagits fram inom Göteborgs Stad. Ansökan ska nu behandlas av svenska ESF-rådet. Förebilder för bazaren finns i stora städer över hela världen, exempelvis i Istanbul och Budapest. I bazaren ska både etablerade och nya företagare kunna sälja sina varor från olika delar av världen under samma tak, med sikte på ett ökat entreprenörskap bland stadens invandrare.

Alliansen i Byggnadsnämnden har nu lagt ett förslag om att bazaren, om ansökan godkänns, ska placeras centralt i Göteborg.

- Genom att placera bazaren centralt i staden kan vi skapa en populär mötesplats som bidrar med både arbetstillfällen och minskat utanförskap, säger Kjell Björkqvist (FP), 1:e vice ordförande i Byggnadsnämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar