22 september 2008

Darvik (fp): Inför en litterär kanon i Göteborg!

Kultur. Folkpartisten Axel Darvik har idag motionerat till kommunfullmäktige att Göteborgs stad ska införa en litterär kanon i skolplanen och att den ska tas fram av experter på språkinlärning, litteratur och pedagogik.

- Barn som läser får ett större ordförråd och ett rikare språkbruk, deras chanser att lyckas i skolan och i arbetslivet blir oerhört mycket större genom mer läsning. Jag tycker att det är dags att vi stimulerar våra barn än mer till läsning och en litterär kanon är ett sätt att göra detta, säger Axel Darvik ledamot (fp) av kommunfullmäktige och kulturnämnden.

- Vi vet att sambanden mellan skönlitteraturläsning, läsförmåga och elevens förmåga att klara andra skolämnen är starkt. Samtidigt utgör skönlitteratur en viktig ingång till det svenska språket. Göteborgs skolelever behöver en litterär kanon, avslutar Axel Darvik (fp).

1 kommentar:

  1. Varför inte sponsra en nytutgåva av "Lyckad nedfrysning av herr Moro?" Kanske den mest läs- och tankefrämjande trycksak som framställts i Sverige de senaste 20 åren.

    SvaraRadera