9 maj 2011

Vad säger S om valfriheten?

- Det blir allt tydligare att valet den 15 maj handlar om två alternativ. Ett alternativ som står upp för valfrihet, mångfald och tillgänglighet, samt ett alternativ som vill slänga ut alla alternativa lösningar, sade Jonas Andersson (FP) med anledning av en debatt på söndagen med Vänsterpartiets Elise Norberg-Pilhem.

Jonas Andersson (FP) deltog under söndagen i en debatt med Elise Norberg-Pilhem (V) på Kungsportsplatsen i Göteborg. I debatten lovade Norberg-Pilhem att Vänsterpartiet kommer att verka för att de privata vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen ska stängas. Ett löfte som Thaher Pelaseyed, ordförande för Vänsterpartiet Göteborg, bekräftade på söndagskvällen.

- Att Vänsterpartiet lovar att partiet kommer verka för att 84 privata vårdcentraler ska stängas är inte speciellt förvånande. Men frågan är var Socialdemokraterna, som tidigare stått bakom vårdvalet i Västra Götaland, står idag. Det är lätt att tolka Socialdemokraternas tystnad gentemot Vänsterpartiets krav som att partiet inte längre står upp bakom denna reform. Detta är både förvånande och djupt oroande, fortsatte Jonas Andersson (FP).

- I valet använder Socialdemokraterna ett budskap som starkt ifrågasätter alla privata alternativ i hälso- och sjukvården. Det är beklagligt att Socialdemokraterna nu tycks gå Vänsterpartiet till mötes och ställer upp på Vänsterpartiets benhårda linje mot privata alternativ, vilket gör att 84 privat drivna vårdcentraler nu riskerar att stängas 2014, sade Jonas Andersson (FP)

- Frågan jag ställer till Socialdemokraterna är om de kommer verka för att bryta upp överenskommelsen kring vårdvalet inom Primärvården eller om dem, precis som Folkpartiet, står upp för alternativa driftsformer och vill utveckla den succé som VG Primärvård har blivit, avslutade Jonas Andersson (FP).

Bloggar: Pär, Daniel,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar